background

Ontwikkel 2B maakt het mogelijk


Verbinden, analyseren, oplossingsgericht werken en uitgaan van wat wel kan. Voor organisaties, muzikanten, dagelijkse vraagstukken of persoonlijke ontwikkeling.

Introductie op het karakter en de achtergrond

Een tikkeltje eigenwijs, maar altijd in voor een nieuwe kijk op hetgeen dat zich voordoet. Door het inzetten van een open mindset en het benutten van beschikbare bronnen lijkt er bijna geen nee te koop als het gaat om leren of een probleem oplossen. Opgeven is er niet bij, samen op onderzoek uitgaan en het meest optimale vormgeven, dat is waar Formant voor staat: Dat spreekt aan!

Visie & Missie

Visie

De visie van Formant Ontwikkel 2b [FO2b] is om voor iedere betrokken partij het hoogst haalbare mogelijk te maken. Hierbij staat verbreding van het referentiekader centraal. Het uitgangspunt is om laagdrempelig het toegang te bieden tot nieuwe kennis, vaardigheden en inzichten die bijdragen aan het vraagstuk.

Focus:

FO2b biedt een breed scala aan leerwegen, lesmateriaal, kennis van ontwikkelingsprocessen en [innovatieve] methodieken aan. Deze worden in overleg afgestemd op de betrokkene of de vraag van de organisatie.

Doelgroepen:

Binnen FO2b is de kennis aanwezig van leer- en ontwikkelingspsychologie. Hiermee kunnen diverse doelgroepen, [jong, onzeker, ‘normaal’, volwassen, beperkt, gepensioneerd enz.] een passende leerweg inslaan, die volledig is gevormd naar de individuele mogelijkheden. Organisaties met een open mindset en vraagstukken die raakvlak hebben met: muziek, innovatie, visuele beperking, of individueel functioneren van personeel op praktisch niveau, kunnen rekenen op een goede match in de samenwerking.

Effectiviteit:

Een onderzoek heeft een doel. Dit past bij FO2b wanneer het doel gericht is op het ondernemen van vervolgstappen. Of het nu gaat om een individu waarbij een praktisch vraagstuk aangepakt wordt of een organisatievraagstuk. Zorgen voor resultaat dat ertoe doet en aanzet tot actie is wat FO2b op de kaart zet.

Breed en gericht:

FO2b werkt zowel structureel als projectmatig, waardoor er voor diverse partijen ontwikkelingsmogelijkheden zijn. Belangrijk binnen FO2b is dat de betrokken partij zich, op welk niveau dan ook inzet en open staat om samen te werken aan vervolgstappen.

Annemarieke van der Ploeg